Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bhmeteo

Danas počinje jesen, jutros izmjeren minus: Stižu nam dvije veće promjene vremena

Foto: Fokus/BHmeteo

Naredna sedmica sprema nam i prvu izraženiju južinu ove jeseni uz promjenjvo i većinski toplo vrijeme. Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje

Danas je kalendarski započela jesen. I bez kalendara “jesen miriše” u vazduhu. Osvanulo je prohladno jutro, na planinskim mrazištima uz slab mraz. Bjelašnica – Rakitnica -2 stepena, javlja BHmeteo.

Nakon prohladnog i lokalno maglovitog jutra, pred nama je još jedan predivan i topao dan uz obilje sunčanog vremena.

Naredna sedmica sprema nam i prvu izraženiju južinu ove jeseni uz promjenjvo i većinski toplo vrijeme. Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje.

U ponedjeljak će biti stabilno vrijeme. Nakon mjestimične jutarnje magle tokom dana sunčano uz postepen porast oblačnosti sa zapada. Razvojem naoblake samo rijetko uz koju kap kiše. Jutarnje temperature većinom 4 do 11°C, dnevne 21 do 27 stepeni.

U utorak i srijedu jače naoblačenje sa zapada donosi povremeno kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom većem dijelu zemlje. Temperature u manjem padu u odnosu na topli ponedjeljak ali bi se zadržalo većinski toplo vrijeme. Obzirom na dominantna južna i jugozapadna strujanja najviše padavina u spomenutom periodu očekuju se u dijelovima Hercegovine i zapadne Bosne.

Od četvrtka priliv osjetno toplijeg vazduha sa juga, uz jačanje južnog i jugozapadnog vjetra. Očekuje se kratkotrajna ali izražena južina, kao najava mogućeg zahlađenja oko 28. septembra.