Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novih 11 km autoputa

Danas svečano otvaranje dionice Počitelj – Zvirovići i mosta “Hercegovina”

Foto: Screenshot/Facebook

Most Hercegovina dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH, teje sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići. Dužina poddionice iznosi 11,07 km i podijeljena je na dva LOT-a

Poddionica autoputa Počitelj-Zvirovići, na Koridoru VC, biće svečan o otvorena danas u 19,00 sati ispred tunela Hercegovina, ali će u promet biti puštena dan kasnije.

Svečanosti otvorenja poddionice Počitelj – Zvirovići i mosta Hercegovina prisustvovat će brojni predstavnici privrednog, političkog i javnog života, kako Bosne i Hercegovine tako i Republike Hrvatske, kao i međunarodni zvaničnici.

U sklopu svečane ceremonije otvorenja prisutnima će se obratiti Denis Lasić, direktor JP Autocesta FBiH, Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH.

Nikšić je već ranije na društvenim mrežama naveo značaj ove dionice.

“Na ovoj dionici je i grandiozni most Hercegovina, dug 980 metara sa stubovima visine i do 98 metara, što ga čini jednim od najvećih mostova u ovom dijelu Evrope. Vlada Federacije BiH će i u narednim mjesecima nastaviti sa izgradnjom infrastrukture, a nove kilometre autoputa otvaramo uskoro”, napisao je Nikšić.

Most Hercegovina dio je autoceste na pan-europskom koridoru Vc koji prolazi kroz BiH, teje sastavni i najznačajniji objekt na poddionici Počitelj – Zvirovići. Dužina poddionice iznosi 11,07 km i podijeljena je na dva LOT-a.