Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika tragedija

Cvijanović uputila telegram saučešća predsjedniku Brazila povodom avionske nesreće

zeljka cvijanovic
Foto: Amer Kajmović/FENA

Primite izraze mog najdubljeg saučešća povodom avionske nesreće u kojoj su živote izgubili putnici i članovi posade

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Brazila Luisu Inasiju Luli da Silvi povodom avionske nesreće.

-Primite izraze mog najdubljeg saučešća povodom avionske nesreće u kojoj su živote izgubili putnici i članovi posade. U ovim veoma teškim trenucima za Vašu zemlju, iskreno saosjećamo s porodicama stradalih i narodom Brazila – navodi se u telegaramu saučešća. 

Podsjećamo, predsjednik Brazila Luiz Inácio Lula da Silva proglasio trodnevnu žalost nakon pada aviona u brazilskom gradu Sao Paulo u kojem je poginula najmanje 61 osoba. Istražitelji su pronašli crnu kutiju, a tijela su izvlačena do kasno u noć.

Objavljeno je i da su svi putnici bili državljani Brazila.

Brazilska agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u petak da su avion koji se srušio i njegova posada bili sposobni za let.

Avion kojim je upravljao Voepass koji se srušio u blizini grada Vinhedo bio je “ATR-72, proizveden 2010. godine i u dobrom operativnom stanju, sa važećim sertifikatima o registraciji i letenju. Na letu su u trenutku nesreće bila četiri člana posade i svi su bili propisno licencirani i valjane kvalifikacije”, navodi se u saopštenju.