Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštra debata

Ćudić odgovorila Čavaliću: Vidimo se pred radnicima, neradna nedjelja je prioritet

Foto: Arhiv

“Ako zaista bude toliko bahat da se odazove na debatu, na debatu ćemo se odazvati moje kolege iz Naše stranke i ja i argumentovati u korist radnica”

Admir Čavalić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, prihvatio je poziv Sindikata radnika u trgovini da s njihovim članicama debatuje o tome zašto se protivi neradnoj nedjelji za koju se one bore.

Čavaliću je odgovorila Sabina Ćudić, članica Predsjedništva Naše stranke.

-Imamo konsenzus radnica, poslodavaca i vlasti da radnice u trgovini imaju neradnu nedelju i to je veliki društveni uspjeh za koji, prije svega, treba zahvaliti resornom ministru Amiru Hasičeviću kao izvrsnom medijatoru u procesu pregovora o neradnoj nedelji.

Međutim, zastupnik Čavalić smatra da je on taj koji im treba, kao djeci, objasniti šta jest a šta nije za njihovo dobro. Ako zaista bude toliko bahat da se odazove na debatu, na debatu ćemo se odazvati moje kolege iz Naše stranke i ja i argumentovati u korist radnica.

Nema tog novca koji može kupiti slobodan, isplaniran dan bilo s porodicom bilo samostalno, a ako, ipak, gospodin Čavalić hoće da kaže da postoji društveno-politički interes za koji je potrebna žrtva cijele jedne grupacije, u ovom slučaju radnica u trgovini, spremna sam mu reći da je jadno svako društvo koje svoj interes bazira na žrtvi slabije plaćenih ljudi, dominantno žena i da je svako društvo svoj progres postiglo na oslobađanju upravo takvih grupacija”, poručila je Ćudić.