Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hdz-a

Čović nije zadovoljan rezultatima u dvije sredine

dragan čović
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Čović je optužio stranku koja se “otcijepila” od HDZ-a da je odnijela 2.000 glasova iako, prema njegovom mišljenju, nije imala teoretske šanse da pobjedi

Predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović, osvrnuo se na rezultate Lokalnih izbora, izražavajući uglavnom zadovoljstvo uspjehom njegove stranke u većini općina s hrvatskom većinom, ali je također naglasio da postoje područja koja nisu ispunila očekivanja.

Posebno je izdvojio problem s održavanjem izbora u poplavljenim područjima.

“U nadi smo da ćemo vrlo skoro stvoriti ambijent da se u poplavljenim područjima također provedu izbori u punom kapacitetu”, izjavio je Čović, naglašavajući važnost što skorijeg rješavanja ovog pitanja kako bi se omogućilo svim građanima da ostvare svoje biračko pravo.

Stigle i prve optužbe

Što se tiče rezultata, Čović je istakao uspjehe u brojnim općinama: “HDZ BiH ima više razloga da bude zadovoljan. U općinama kao što su Odžak, Domaljevac, Šamac, Orašje, imamo načelnike, a isto tako u Usori. Rezultati u Žepču se još provjeravaju.”

Što se tiče Žepča, Čović je optužio stranku koja se “otcijepila” od HDZ-a da je odnijela 2.000 glasova iako, prema njegovom mišljenju, nije imala teoretske šanse da pobjedi.

Nadalje, Čović je pohvalio rezultate u općinama srednje Bosne: “Novi Travnik, Vitez i Kreševo su ostvarili dobre rezultate za našu stranku, kao i Livno i Kupres.” Posebno je istakao uspjehe u hercegovačkim općinama, među kojima su: “Široki Brijeg, Ljubuški, Posušje, Grude, Čitluk i Neum.”

“Postoje dvije sredine gdje nismo ostvarili rezultate koje smo očekivali, a to su Tomislavgrad i Gornji Vakuf.”

Ovi rezultati, prema Čoviću, pokazuju da je HDZ BiH i dalje dominantna snaga u općinama s hrvatskom većinom.