Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik hdz-a

Čović najavio promjene: Krajem augusta okupit ćemo sve nositelje vlasti u FBiH

dragan čović
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Najavio je kako će uskoro biti riješena pitanja upravnog odbora Federalne televizije i direktora Federalne uprave policije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović komentarišući rad vlasti na državnom nivou, naveo je kako je saradnja na federalnom nivou zadovoljavajuća. Napominje da je o tome razgovarao s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem.

-Sastanak s predsjednikom SDP-a i predsjednikom Vlade Federacije bio je u kontekstu kontinuiteta rada i priprema. Održana je telefonska sjednica Vlade Federacije u tom dogovoru. Krajem augusta okupit ćemo sve nositelje vlasti u Federaciji, od Zastupničkog doma, Doma naroda i Vlade Federacije, i napraviti plan za sljedeća tri do četiri mjeseca. Očekujemo da će deveti mjesec biti nešto usporeniji zbog aktivnosti lokalnih izbora. Zadovoljni smo načinom komunikacije i saradnje te traženjem rješenja za probleme – izjavio je Čović.

Najavio je kako će uskoro biti riješena pitanja upravnog odbora Federalne televizije i direktora Federalne uprave policije.

-Raspisan je konkurs za neovisni odbor i privodi se kraju za Federalnu televiziju. Treba sada odabrati one koji će predvoditi upravna tijela, menadžment i uredništvo. Sve rješavamo jedno po jedno. Preduvjeti su bili promjena zakona i donošenje adekvatnih odluka u Parlamentu Federacije, što je sada ostvareno – dodao je Čović.

Po završetku kampanje i lokalnih izbora, Čović očekuje nastavak rada na provedbi reformi na evropskom putu.