Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruka iz Hercegovine

Čović: Jednakost hrvatskog naroda u BiH morat će se ostvariti

drgan čović nakon sastanka
FOTO: Fena
Dragan Čović

Dodao je kako se trebaju nadvladati one politike koje vjeruju da će blokadama ostvariti nešto za sebe.

Jednakost hrvatskog naroda u BiH morat će se u potpunosti ostvariti, ali to nam niko neće pokloniti, za to se moramo izboriti, izjavio je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u Širokom Brijegu gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana grada.

Moramo dati sve od sebe da držimo zajedništvo. To nije lako, mi smo najmalobrojniji narod, ali smo konstitutivan narod. Bez nas se ne može voditi politika i to je naša odgovornost, predvoditi evropski put i evropsku politiku – kazao je Čović.

Dodao je kako se trebaju nadvladati one politike koje vjeruju da će blokadama ostvariti nešto za sebe.

Ja sam uvjeren, a to smo pokazali praktično zadnjih godina, posebno u ovo vrijeme iskušenja koja dolaze izvana, ratnih dešavanja u našem okruženju, prijetnji oružjem na svakom koraku, da ćemo sve probleme rješavati mirnim putem i civilizirano, ali isto tako apsolutno zaštiti naša prava i jednakost hrvatskog naroda – poručio je Čović.

Čović je ovom prilikom uputio čestitku gradonačelniku Širokoga Brijega na svemu što je uradio, istaknuvši da je Široki Brijeg danas administrativno, vjersko, kulturno i sportsko sjedište Županije Zapadnohercegovačke.

Široki Brijeg bilježi pozitivne demografske trendove, što svjedoči o kvaliteti života u gradu i njegovom statusu kao poželjnom mjestu za mlade obitelji. Rast broja stanovnika, posebno među mlađom populacijom, rezultat je kontinuiranih ulaganja u obrazovanje, porodice, infrastrukturu i gospodarstvo. Ovi čimbenici, uz postojeće poslovne zone i prirodne ljepote, dodatno jačaju položaj Širokog Brijega kao središta razvoja i prosperiteta unutar Županije – kazao je Čović.