Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Česte padavine i zahlađenje: FHMZ objavio do kada će trajati nestabilno vrijeme

stižu kiše i zahlađenje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Arhiv

Pad vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 13. septembra do 24. septembra

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Poslijepodne djelimično razvedravanje.

Vjetar slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra.

Jutarnja temperatura iznosit će od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslijepodne. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u jutarnjim satim i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od 13 do 15, a dnevna od 18 do 20 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prognoza za naredne dane

U srijedu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 28 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, uz postepeno naoblačenje prema kraju dana. Poslije podne ili tokom noći kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, u sjevernim područjima Bosne do 30 °C.

U petak oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima koji mogu biti prećeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. Temperature zraka u Bosni između 10 i 16, a u Hercegovini od 15 do 21 °C.

Nestabilno do 24. septembra

Nestabilno vrijeme u našoj zemlji zadržat će se od 13. do 24. septembra kada su izgledne česte padavine i niže vrijednosti temperatura zraka.

Do 12. septembra očekivane minimalne temperature zraka u Bosni kretat će se od 12 do 18, u Hercegovini od 15 do 20 stepeni i maksimalnim širom zemlje od 20 do 26 stepeni Celzijusa.

Pad vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 13. septembra do 24. septembra.

U tom periodu, jutra u Bosni bit će sa temperaturama od 8 do 13, u Hercegovini od 12 do 17, danju u Bosni i Hercegovini od 17 do 23 stepeni Celzijusa.