Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Budite oprezni! Na pojedinim dionicama smanjena vidljivost zbog magle

magla saobracaj
Foto: Fena

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a na pojedinim dionicama skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima, saopćili su iz BIHAMK-a.

Na dionici Tuzla- Čelić (u mjestu Lopare) zbog deminerskih radova od 8 do 16 sati saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (propuštanje vozila 15 minuta). Minerski radovi aktuelni su od 8 do 16 sati i na ulazu u Bosansku Krupu iz pravca Bihaća, a obustave su 15-minutne.

Za danas je planiran nastavak radova u Begovom Hanu (Nemila-Žepče), zbog čega se mogu očekivati zastoji i usporeno saobraćanje. Do kraja sedmice radovi će se izvoditi i na dionici M-17 Liješnica-Karuše.
Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Semizovac-Olovo, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.