Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčak osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora 

sud presuda ilustracija45

Ahmet Todorov (26) iz Brčkog osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora zbog neovlaštenog stavljanja u promet veće količine opojne droge i sprječavanja organa za provođenje zakona da ga procesuiraju.

Todorovu je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga prethodno utvrđena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, dok mu je tromjesečni zatvor utvrđen za kazneno djelo sprječavanja službene osobe u vršenju službene radnje.

Pored zatvorske kazne osuđenom je izrečena i mjera sigurnosti oduzimanja pronađene opojne droge, koja će kao predmet izvršenja kaznenog djela biti uništena u posebnom postupku, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta.

Tužiteljstvo Distrikta procesuiralo je Todorova jer je tijekom rujna i listopada radi daljnje prodaje nabavio 1,688 kilograma marihuane, skrivajući tri paketa te opojne droge u dvorištu svoje obiteljske kuće u Brčkom.

Optužen je i što je 4. listopada uvečer, u blizini Doma zdravlja u Brčkom, sprječavao policijske službenike u vršenju pretresa njega i njegovog vozila.

On je tada, opirući se uhićenju i pokušavajući pobjeći, automobilom ozlijedio dva policijska službenika, te je jednog od njih doveo u opasnost, izazvavši sudar s policijskim vozilom.

Nakon što je tada uhićen i sproveden pred tužitelja, Todorov je tijekom daljeg postupka sve do izricanja presude boravio u pritvoru, pošto mu je po prijedlogu Tužiteljstva ta mjera određena zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo, navodi se u priopćenju.