Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liz Cheney

Bivša republikanska zastupnica: Ne da neću glasati za Trumpa, već ću glasati za Harris

Foto: Screenshot/X

Cheney, koja je kći bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneyja i glasna kritičarka Trumpa, prethodno je rekla za CNN da je predana učiniti ono što je potrebno da spriječi bivšeg predsjednika da se vrati u Bijelu kuću

Bivša republikanska zastupnica Liz Cheney glasat će za potpredsjednicu Kamalu Harris u novembru, rekla je ona tokom govora na Univerzitetu Duke, prema audio snimku do kojeg je došao CNN.

Bivša kongresnica iz Wyominga istakla je važnost glasanja za Harris u državama poput Sjeverne Karoline, gdje se pojavila u srijedu.

Sjeverna Karolina jedna od ključnih država

-Mislim da je presudno važno da ljudi prepoznaju, ne samo da je ono što sam upravo rekla o opasnosti da Trump predstavlja nešto što bi trebalo spriječiti ljude da glasaju za njega, već ne vjerujem da imamo luksuz da pišemo o imenima kandidatima, posebno u ključnim državama – rekla je Cheney.

Ona je to najavila u Sjevernoj Karolini posebno zato što je to jedna od ključnih država, prema izvoru bliskom Cheney.

-I kao konzervativac, kao neko ko vjeruje u Ustav i brine o njemu, duboko sam razmišljala o tome, a zbog opasnosti koju Donald Trump predstavlja, ne samo da ne glasam za Donalda Trumpa, već ću glasati za Kamalu Harris – nastavila je.

Kampanja Harris je istaknula potporu Cheney u srijedu navečer i ukazala na druge republikance koji su je podržali, uključujući bivšeg zastupnika Illinoisa Adama Kinzingera i bivšeg guvernera Georgije Geoffa Duncana.

Cheney, koja je kći bivšeg potpredsjednika Dicka Cheneyja i glasna kritičarka Trumpa, prethodno je rekla za CNN da je predana učiniti ono što je potrebno da spriječi bivšeg predsjednika da se vrati u Bijelu kuću.