Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stanje na putevima

BIHAMK: Pojačana frekvencija vozila na svim putevima koji vode ka jugu zemlje

guzva automobili saobracaj
Foto: TVSA
Ilustracija

Putevi u Bosni i Hercegovini jutros su prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prijelazima u poslijepodnevnim satima

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba saopćeno je da je jutros izuzetno pojačana frekvencija vozila na svim putevima koji vode ka jugu zemlje, a, kako navode, naročito je frekventan putni pravac Sarajevo-Mostar.

Na graničnim prijelazima:Doljani, Ivanica, Kamensko,Gradina, Velika Kladuša, Izačić i Deleuša pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz naše zemlje, dok je na GP Orašje, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška pojačana frekvencija vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja, ističu iz BIHAMK-a.

Savjet: Praviti češće pauze

Putevi u Bosni i Hercegovini jutros su prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prijelazima u poslijepodnevnim satima

S obzirom na vremenske uslove, vozačima se savjetuje da u toku putovanja prave češće pauze, te unose dovoljne količine vode u organizam. Vozači i ostali učesnici u saobraćaju se pozivaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina i Bijeljina-Rača.

Do kraja auvgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopćeno je iz BIHAMK-a.