Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. ministar čija su djeca dobila stipendije za siromašne vratio novac

Darinko333

Nakon što je otkriveno da je troje djece ministra MUP-a Kantona 10 Darinka Mihaljevića (HDZ-BiH) dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj, ministrica Divjak objavila je kako je novac vraćen u budžet RH.

“Slijedom mnogobrojnih medijskih upita vezanih za pitanje isplate stipendije za studente, a pogotovo nakon reakcije Ministarstva kako će se kompletna dokumentacija proslijediti Ministarstvu unutarnjih poslova na nadležno postupanje, možemo potvrditi da je cjelokupni iznos isplaćenih stipendija navedenih studenata uplaćen u Državni budžet”, stoji u saopćenju koje je potpisala hrvatska ministrica Blaženka Divjak.

Iz Ministarstva su Indexu potvrdili kako je bosanskohercegovački ministar vratio novac za stipendije koji je isplaćen njegovoj djeci.

Podsjetimo, troje djece ministra Darinka Mihaljevića (HDZ-BiH) dobilo je stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj.

Kako piše Žurnal, ministarska plaća od 2950 maraka, naknade za rad u komisijama, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1500 maraka – ukupno oko 4500 maraka nisu im bili dovoljni.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske raspisalo je natječaj za studentske stipendije u oktobru prošle godine za akademsku godinu 2016./2017. Mjesečni iznos stipendije iznosio je 1200 kuna, što je nešto manje od 300 maraka, piše Žurnal.

Djeca ministra Darinka Mihaljevića našla su se na rang listi studenata s prebivalištem u RH. Prijavili su se u kategoriju E za državne stipendije koju čine “redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine slabijeg socio-ekonomskog statusa”.