Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjedništvo bih

Bećirović uputio telegram saučešća brazilskom predsjedniku povodom avionske nesreće

denis bećirović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Brazilska agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u petak da su avion koji se srušio i njegova posada bili sposobni za let

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je telegram saučešća predsjedniku Federativne Republike Brazil Luisu Inaciju Luli da Silvi povodom avionske nesreće u blizini grada Sao Paolo.

– S  tugom sam primio vijest o avionskoj nesreći u kojoj je stradao veliki broj ljudi. U ime Predsjedništva BiH i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće Vama i narodu Federativne Republike Brazil. Naše misli su s porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje riječi saučešća porodicama nastradalih u ovoj tragičnoj nesreći – naveo je Bećirović u telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjećamo, predsjednik Brazila Luiz Inácio Lula da Silva proglasio trodnevnu žalost nakon pada aviona u brazilskom gradu Sao Paulo u kojem je poginula najmanje 61 osoba. Istražitelji su pronašli crnu kutiju, a tijela su izvlačena do kasno u noć.

Brazilska agencija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je u petak da su avion koji se srušio i njegova posada bili sposobni za let.

Avion kojim je upravljao Voepass koji se srušio u blizini grada Vinhedo bio je “ATR-72, proizveden 2010. godine i u dobrom operativnom stanju, sa važećim sertifikatima o registraciji i letenju. Na letu su u trenutku nesreće bila četiri člana posade i svi su bili propisno licencirani i valjane kvalifikacije”, navodi se u saopštenju.