Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

parlament federacije

Arnel Isak demonstrativno napustio NES na sjednici, kaže da to radi “zbog građana”

arnel-isak

Isak kaže da je dobijao “naredbe da šuti” u prethodnom periodu

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Arnel Isak na vanrednoj sjednici doma izjavio je da od danas djeluje kao samostalni zastupnik i da napušta stranku Narodni evropski savez (NES).

Tvrdi da je to uradio zbog “interesa građana”.

“Tako sam odlučio zbog interesa građana Federacije, Bošnjaka, koji su me izabrali da ih predstavljam. U skladu sa Ustavom FBiH treba Odluku o imenovanju Vlade FBiH potpisati predsjednik i dva potpredsjednika Federacije. Međutim, jedan nije potpisao i stranke parlamentarne većine, u kojoj učestvuje NES, žele na silu formirati Vladu”, rekao je Feni Isak.

Isak kaže da je dobijao “naredbe da šuti” u prethodnom periodu.

“U proteklom periodu su mi naređivali, tražili da šutim i radim što mi se kaže, ipak su oni predsjednici stranaka, da bih bio njihov kolač u vlasti veći. I eto ga, FBiH se daje za dio kolača, a njima su bitni građani i žele promjene, a pogledajmo kandidate za ministre. Žao mi je što dobri kandidati ispaštaju zbog ovih što su tu jer moraju, a ne znaju da rade. Jedan takav je došao u Zenicu, ništa ne zna osim da bude na budžetskim jaslama”, rekao je Isak na sjednici.

Na vanrednoj sjednici danas poslanici trebaju razmatrati Informaciju o Odluci o imenovanju premijera Vlade, zamjenika premijera i ministara u Vladi Federacije BiH.

U toku je rasprava o dnevnom redu, na kojem se kao jedina točka nalazi navedena informacija, uz koju se očekuju da poslanici donesu zaključke koji se odnose na aktulenu situaciju u vezi formiranja Vlade FBiH.