Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jasan stav Washingtona

Ambasada SAD žestoko osudila Krešićeve komentare: Sramotni pozivi, uvredljivi i destruktivni

Ambasada SAD
Foto: Ambasada SAD

Podsjećamo, mostarski novinar Zoran Kresić je nedavno izjavio, a što su neki mediji objavili, da je za vraćanje tzv. Herceg-Bosne i izrazio očekivanja za “rušenje Federacije BiH”.

Sjedinjene Američke Države oštro osuđuju i odbacuju nedavne komentare kandidata za člana Upravnog odbora TV Federacije BiH.

“Njegovi sramotni pozivi na daljnju podjelu Bosne i Hercegovine i blokadu funkcioniranja Federacije BiH su destruktivni, neodgovorni i nedosljedni izgradnji zajedničke, multietničke budućnosti unutar euroatlantskih institucija”, naveli su iz Ambasade SAD i nastavili:

Ne samo da su njegovi prijavljeni pozivi na obnovu Herceg-Bosne opasni i antidaytonski, oni su uvredljivi i regresivni, nego ga, po našem mišljenju, čine i nekvalificiranim za bilo koju poziciju u javnom emitiranju.
Politički lideri moraju prestati sklapati dogovore koji potkopavaju funkcionalnost institucija i ignoriraju interese svih konstitutivnih naroda zarad promicanja vlastitih, uskih političkih interesa”, poručili su iz Ambasade SAD.

Podsjećamo, mostarski novinar Zoran Krešić je nedavno izjavio, a što su neki mediji objavili, da je za vraćanje tzv. Herceg-Bosne i izrazio očekivanja za “rušenje Federacije BiH”.

Treba naglasiti da su pojedini mediji u BiH objavili informacije da će Krešić biti prijedlog HDZ-a za mjesto u Upravnom odboru Federalne televizije.