Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Gdje je novac"

Ambasada SAD: Zašto se Dodik više bavi bogaćenjem sebe nego lokalnih zajednica?

Ambasada SAD
Foto: Ambasada SAD

“Diaspora Invest” je do sada ostvario 69 miliona dolara investicija i otvorio više od 2.800 radnih mjesta širom BiH

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini ponovo je uputila oštru poruku predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

Oglašavajući se na platformi X, iz Ambasade SAD su naglasili da snažno podržavaju lokalnu upravu u BiH.
“Zbog toga ulažemo 14,1 milion dolara kako bismo pomogli općinama širom BiH da poboljšaju kvalitetu usluga koje pružaju svojim stanovnicima i generiraju investicije i radna mjesta koristeći snagu bh. dijaspore.

“Diaspora Invest” je do sada ostvario 69 miliona dolara investicija i otvorio više od 2.800 radnih mjesta širom BiH. Sve općine u BiH imaju pravo učestvovati u našim programima ulaganja i lokalne uprave, a trenutno u njima učestvuje 30 općina iz FBiH i 10 općina iz RS. Mnoge općine koje vodi SNSD prijavile su se i odabrane da su učestvuju u ovim programima, ali je Milorad Dodik izvršio pritisak da se povuku, tako da njihove zajednice sada propuštaju beneficije – radna mjesta, poboljšanu infrastrukturu, investicije i više – koje ovi programi donose u cijeloj zemlji.

Zašto se gospodin Dodik više bavi bogaćenjem sebe i svoje porodice nego bogaćenjem lokalnih zajednica i poboljšanjem kvalitete života u općinama?

Znamo”, naveli su iz Ambasade SAD i dodali sada već poznati hashtag “Gdje je novac”?