Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Al Shiddi grupacija pomogla rad Roditeljske kuće u Sarajevu

Al Shiddi grupacija – Roditeljska kuca

Predstavnici Al Shiddi grupacije danas su uručili novčanu donaciju Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”, a koja će biti usmjerena za rad Roditeljske kuće u Sarajevu. Sredstva će pokriti režijske troškove održavanja kuće za naredna dva mjeseca.

“Izuzetno nas raduje donacija Al Shiddi grupacije koja će značajno pomoći u radu kuće i našim malim herojima osigurati bolje uslove boravka u kući. Zajedno sa našim stručnim osobljem, svakodnevno se trudimo djeci pružiti mnogo pažnje i ljubavi, a aktivnosti koje provodimo osmišljene su s ciljem da se djeca osjećaju kao kod svoje kuće i bar na kratko zaborave na bolest. Njihova borba, želja za životom i sjajna iskra u očima svakodnevno nas ispiririšu i dodatno motiviraju da istrajemo u borbi za njihove živote”, istakao je Fikret Kubat, projekt menadžer Udruženja “Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH”.

Roditeljska kuća u Sarajevu otvorena je 2016. godine, a od dana otvaranja do danas, bila je dom za više od 50 porodica s područjacijeleFederacijeBiH. Zahvaljujući dobrim ljudima i društveno odgovornim kompanijama, kuća je do sada uspjela osigurati besplatan smještaj za sve roditelje i njihove mališana, no ipak je potrebno sistemsko rješenje kako bi ova kuća mogla u potpunosti da nastavi s funkcioniranjem.

Al Shiddi grupacija poziva i druge društvenoodgovorne kompanije da se pridruže akciji pomoći roditeljskoj kući u Sarajevu s ciljem njenog kontinuiranog rada i pomoći mališanim oboljelim od malignih bolesti iz cijele Bosne i Hercegovine.