Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kantonalni sud u bihaću

Agencija za upravljanje nezakonito stečenom imovinom preuzela sudski oduzete motocikle

Foto: Fena

Oduzeta motorna vozila su u skladištu Agencije do momenta izvršenja procjene od ovlaštenog sudskog procjenitelja, kada će biti javno oglašena za javno nadmetanje za prodaju trajno oduzetih pokretnih stvari, dok će oduzeti novac biti uplaćen u budžet FBiH

Postupajući po Naredbi Kantonalnog suda u Bihaću broj: 01 0 K 016875 23 K 2 od 09.10.2024. godine, službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom su u Bihaću preuzeli sudski oduzetih nekoliko motornih vozila i određenu količinu novca.

Prema saopćenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koje je prenio Ured Vade FBiH za odnose s javnošću, radi se o motociklima marke ‘yamaha YZF – R1’ i ‘suzuki TS 125R’, kao i o jednom četverokotaču marke ‘ODES’ te o 3.665,00 EUR-a, 9.331,10 KM i 200,00 HRK.

Oduzeta motorna vozila su u skladištu Agencije do momenta izvršenja procjene od ovlaštenog sudskog procjenitelja, kada će biti javno oglašena za javno nadmetanje za prodaju trajno oduzetih pokretnih stvari, dok će oduzeti novac biti uplaćen u budžet Federacije Bosne i Hercegovine.

Agencija nastavlja aktivnosti koje se odnose na prodaju oduzetih motornih vozila koja su pravosnažnim okončanim sudskim postupcima trajno oduzeta od počinilaca krivičnih djela, čime nastavlja učinkovitu implementacijom Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji Bosne i Hercegovine te osiguranju transparentnosti i pravičnosti u upravljanju oduzetom imovinom.

U ovom predmetu je sud trajno oduzeo navedena vozila i novac u krivičnom predmetu protiv optuženih zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav (2) KZ FBiH u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav (1) KZ FBiH i sticaju sa krivičnim djelom neovlašteno nabavljanje, posjedovanje, držanje, nošenje, trgovina, popravljanje, modifikacija ili prepravljanje i posjedovanje oružjem, bitnim dijelovima i municijom iz člana 73. Zakona o oružju i municiji USK, a sve u vezi sa čl. 54. i 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.