Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nerealni zahtjevi

Advokat Kadrija Kolić misli da može uređivati medije

kadrija kolić
Foto: Fokus.ba/ D.B.
Arhiva

Kolić se obratio i RAK-u iako ova institucija nije nadležna za regulaciju online medija

Nakon što su brojni bh. mediji nakon današnjeg ročišta na Sudu BiH u predmetu “Zijad Mutap i drugi” objavili obraćanje Muriza Memića, oca stradalog Dženana Memića, redakcijama portala Fokus.ba i još četiri portala, mejlom se obratio Kadrija Kolić, advokat Josipa Barića.

Kolić je od Fokusa i ostalih redakcija zatražio da se odmah uklone svi tekstovi i sva obraćanja Muriza Memića nakon današnjeg pretresa. Ustvrdio je da je Memićevo obraćanje “klevetničko i uvredničko”, da Memić “zloupotrebljava medijsku slobodu”, te da preko medija “prijeti i vrijeđa potpuno neosnovano”.

-Niti u jednom trenutku nisam na bilo koji način vrijeđao ili iznosio bilo kakve kvalifikacije na račun oštećene porodice Memić, ustvrdio je Kolić.

Kolić je naveo i da se ovim povodom obratio Advokatskoj komori FBiH i Regionalnoj advokatskoj komori Sarajevo. To obraćanje nećemo prenositi jer Fokus.ba kao medij nije član Advokatske komore FBiH. Također se obratio i RAK-u, iako ova institucija nije nadležna za regulaciju online medija.

Fokus.ba neće ukloniti obraćanje Muriza Memića jer Kolić nije nikakav medijator i nema pravo da uređuje ni jedan medij osim svoj, ako ga slučajno ima.