Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobijedio Boro Horvat

Fikret Abdić izgubio Veliku Kladušu, Forto: Porodica zločinca neće više vladati!

abdic horvat
FOTO: Pixsell/Facebook
Stranka Fikreta Abdića izgubila u Kladuši, Horvat slavio

Boris Horvat je nezavisni kandidat kojeg su podržale stranke – SDA, SDP, Narod i pravda, Naša stranka, DNZ i Demokratska fronta

Boro Horvat, zajendički kandidat Naše stranke, SDA, DF, SDP, NiP i DNZ-Krajiška stranka pobjednik je u utrci za načelnika Velike Kladuše.

Dobio je nešto više od 7.300 glasova, a njegov protukandidat, Amir Đogić i Laburističke stranke osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića nešto više od 5.100 glasova. Horvat je inače poduzetnik i osnivač je firme „Miral“, jedne od vodećih firmi u oblast PVC stolarije u BiH.

Predsjednik Naše stranke Edin Forto večeras je, komentirajući ovaj ishod, na društvenim mrežama objavio: Porodica ratnog zločinca u Velikoj Kladuši neće više vladati!

Nezavisni kandidat Boro Horvat, lokalni privrednik, uspio je izvojevati pobjedu. Horvatova pobjeda označava kraj dugogodišnje političke vladavine Fikreta Abdića i njegove porodice, koja je obilježila političku scenu Velike Kladuše posljednjih nekoliko decenija.

Boris Horvat je nezavisni kandidat kojeg su podržale stranke – SDA, SDP, Narod i pravda, Naša stranka, DNZ i Demokratska fronta.