Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski teniser

Antidoping agencija podnijela žalbu: Sinneru prijeti suspenzija do dvije godine

jannik sinner osvojio australian open
FOTO: Screenshot/ Arhiva

ATP je nakon pomenute afere simbolično kaznio prvog tenisera svijeta oduzimanjem bodova osvojenih na Indian Wellsu, tokom kojeg je Sinner bio pozitivan na doping testu

Svjetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani u slučaju italijanskog tenisera Jannika Sinnera.

WADA je potvrdila da je 26. septembra podnijela žalbu CAS-u i zatražila suspenziju Italijana na period između 12 i 24 mjeseca.

ATP je nakon pomenute afere simbolično kaznio prvog tenisera svijeta oduzimanjem bodova osvojenih na Indian Wellsu, tokom kojeg je Sinner bio pozitivan na doping testu. Tim ishodom WADA nije bila zadovoljna i traži strožiju kaznu.

“WADA smatra da zaključak o ‘bez krivice ili nepažnje’ nije bio ispravan prema važećim pravilima. Tražit ćemo period suspenzije od jedne do dvije godine. WADA ne traži poništavanje bilo kakvih rezultata osim onih koji su već doneseni od strane prvostepenog suda. S obzirom na to da je ovaj slučaj sada pred CAS-om, WADA neće davati dodatne komentare u ovom trenutku”, stoji u saopćenju.