Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprkos remiju nogometni kadeti BiH su heroji, evo i zašto

kadeti_heroji

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine remijem je započela kvalifikacijski turnir u Skoplju za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje će 2018. godine biti održano u Engleskoj.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su u prvom kolu turnira odigrali neriješeno 0:0 sa domaćinom, selekcijom Makedonije.

Malkočevića i njegove dječake Izvršni odbor NSBiH je u makedonsku prijestonicu poslao – autobusom. Na put su iz Sarajeva krenuli u subotu popodne, a u Skoplje su stigli u nedjelju u ranim jutarnjim satima. Nakon 14 sati vožnje.

Iako se radi o selektoru i selekciji koja je u nekoliko navrata osvjetlala obraz BiH kao rijetko koja sportska selekcije naše zemlje, Izvršni odbor NSBiH sa Elvedinom Begićem na čelu, “kaznio” ih je ubitačnim putovanjem na kvalifikacioni turnir za EP.

Elvedin Begić: Ima novca za sjednice po privatnim hotelima, ali za kadete i Mlakočevića nema

Iako su premijernu utakmicu odigrali bez praktično i dana kvalitetnog odmora od dugog puta, Malkočević i njegovi dječaci smogli su snage da se odupru domaćinu. Ovakav odnos Izvršnog odbora prema kadetskoj selekciji i ne čudi, ako se zna da je Malkočevićeva plaća 800 KM (a selektor je koji izborio i nastup na EP), a da Izvršni odbor NSBiH svako malo spiska hiljade maraka na sjednice i sastanke po raznoraznim hotelima, iako u svom vlasništvu ima čak dvije zgrade u Sarajevu i trening centar u Zenici.

Za bh. selekciju u ovom meču nastupili su: Kačavenda, Muminović, Islamović, Rankić, Voloder, Đokanović, Hasić, Badžak (od 66. Mujić), Šarčević (od 73. Matković), Herić (od 57. Nikolić), Šarić.

U drugom meču na turniru Slovačka je pobijedila Moldaviju sa 2:0.

Mladi bh. nogometaši u drugom kolu 5. oktobra igraju protiv Moldavije, dok kvalifikacije završavaju susretom sa Slovačkom 8. oktobra.

Dvije najbolje ekipe nastavit će takmičenje u elitnoj rundi kvalifikacija, kao i četiri od 13 trećeplasiranih selekcija.