Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Izraela objavio spisak igrača za duel na Bilinom polju

izrael_bih

Eli Gutman, selektor nogometne reprezentacije Izraela, saoštio je imena igrača na koje će računati u kvalifikacijskoj utakmici protiv BiH, koja se 12. juna igra na stadionu Bilino polje u Zenici.

Izraelci, koji su nas savladali u Haifi s 3:0, u nizu su od dva uzastopna poraza, tako da je i za njih meč u Zenici itekako važan.

[pull_quote_right]Izrael će prije puta u Austriju odigrati i pripremni susret protiv mlađe selekcije te zemlje[/pull_quote_right]

Gutman, koji se odlučio za ovaj susret pripremati u Austriji od 7. juna, na raspolaganju nema sve igrače, a problem mu predstavlja i činjenica da je izraelsko prvenstvo davno završeno, te da Izraelci između kraja sezone i utakmice protiv BiH imaju tri-četiri sedmice pauze.

“Ovo će za nas biti veliki test i važno je da kvalifikacije nastavimo dobrim rezultatom”, kazao je Nir Biton nogometaš škotskog Celtica, te dodao kako je rezultat iz Haife, iz prve utakmice, nerealan.

[pull_quote_center]Gutman je na spisak reprezentativaca uvrstio i dvojicu novih igrača, i to Dora Michua i Shlomija Azulaya, koji igraju za Beitar Jerusalem[/pull_quote_center]

“Rezultat 3:0 nije realan. BiH je bila bez nekoliko dobrih igrača, koji će igrati u Zenici.”

Izrael će prije puta u Austriju odigrati i pripremni susret protiv mlađe selekcije te zemlje, a Gutman je na spisak reprezentativaca uvrstio i dvojicu novih igrača, i to Dora Michua i Shlomija Azulaya, koji igraju za Beitar Jerusalem.

Uz njih, na Gutmanovom spisku za BiH, nalaze se: Ofir Marzyano, Arieal Harush, Guy Haimov (golmani), Avi Rikan, Rami Gershon, Eli Dassa, Shir Zedek, Oral Dgani, Omri Ben Harush, Eitan Tibi, Tal Ben Haim, Eran Zahvi, Bibras Natcho, Shiran Yaini, Roi Kahat, Maor Buzaglo, Nir Bitton, Biram Kiyal, Omer Damari, Tomer Hamad, Ben Shaar, Elyaniv Barda i Tal Ben Haim II.