Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajni bajraktarević

Pogledajte magiju nove zvijezde Zmajeva. Demirović: “Imao je m..a da radi šta god hoće”

Foto: Screenshot

Ermedin Demirović, strijelac prvog gola za Zmajeve, kaže kako su svi dali svoj maksimum. Posebno je nahvalio 19-godišnjeg Esmira Bajraktarevića

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Nizozemske sa 5:2, u prvom kolu A Lige nacija u Eindhovenu.

Golove za domaćina postigli su Zirkzee u 14., Reijnders u 45., Gakpo u 56., Weghorst u 88. i Simons u 90. minuti, dok su strijelci za BiH bili Demirović u 26. i Džeko u 73. minuti.

Demirović: Dali smo maksimum

Reprezentacija BiH porazom je započela nastup u A ligi nacija, izgubivši od Nizozemske sa 5:2. Nizozemci su dominirali većim dijelom utakmice i zasluženo su slavili ubjedljivu pobjedu, a nogometaši BiH su samo na momente pokazali da se mogu nositi sa ozbiljnim reprezentacijama. Uprkos tome, uspjeli su postići dva pogotka.

Ermedin Demirović, strijelac prvog gola za Zmajeve, kaže kako su svi dali svoj maksimum. Posebno je nahvalio 19-godišnjeg Esmira Bajraktarevića.

-Nažalost, dva gola nisu bila dovoljna za bolji rezultat. Ponosan sam na ekipu, mislim da smo svi dali maksimum. Imali smo dobrih trenutaka, ali i loših. Dosta je mladih igrača, treba vrijeme da se to sve uklopi, ali mislim da smo na pravom putu. Imamo dobru generaciju, Esmir je odigrao odličnu utakmicu i bio hrabar. Imao m..a da radi šta god hoće, šta je htio. Nema puno vremena za odmor, čeka nas Mađarska. Ako tamo odigramo kao što smo odigrali danas nekih 60-70 minuta, imamo dobre šanse da uzmemo jedan ili tri boda.

Bajraktarević je sinoć debitovao u dresu Zmajeva.

Esmir: Drago mi je što sam asistirao Džeki

Ofanzivac američkog New Englanda je pokazao da se radi o veoma talentovanom igraču, a nakon utakmice je dao svoj komentar.

-Bilo je veoma dobro. Drago mi je što sam asistirao Džeki. Rezultat nije bio kakav smo željeli, ali bit će bolje. Kad uđem želim igrati svoju igru, da pokažem nešto novo i da pomognem timu da pobijedi utakmicu. To mi je bitno.

Poslao je poruku navijačima i komentarisao ljubljenje grba na dresu nakon asistencije.

-Hvala svima na podršci. Kad sam ušao nikada u životu nisam osjetio nešto ovako. Kad sam vidio navijače kako skaču, to je bilo nešto posebno. Ovo sam sanjao od malih nogu. Nevjerovatno za mene. Veoma sam sretan.