Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Novi poraz reprezentacije BiH, gore od ovoga teško da može

reprezentacija bih
FOTO: Fena
Detalj sa utakmice BiH - Mađarska (0:2)

Sergej Barabarez: Ideja je bila da krenemo s četiri nazad, s dva defanzivna i tri ofanzivna, te s jednim napadačem

Fudbalska reprezentacija BiH zabilježila je još jedan poraz u Ligi nacija. Ovaj put na Bilinom polju protiv Mađarske. Bio je to treći poraz u ovom takmičenju, a ukupno peti u šest utakmica otkako je na klupu sjeo Sergej Barbarez.

bh fanaticos navijaci bih reprezentacija zmajevi
Foto: Fena

Mađari su došli do rutinske pobjede od 2:0, a oba gola zabio nam je njihov kapiten Szoboszlai. Prvi u 38. minutu, a drugi u 50. iz penala. Zmajevi su nažalost nastavili s utakmicama u kojima nam se ne vidi ni glava ni rep. Niti u jednom trenutku se večeras protiv Mađara nije činili da možemo bilo šta napraviti.

Sergej Barabarez: Ideja je bila da krenemo s četiri nazad

“Ideja je bila da krenemo s četiri nazad, s dva defanzivna i tri ofanzivna, te s jednim napadačem. Da Gazibegović igra formaciju kao u klubu, da Hajradinović igra na “deseci” gdje se najbolje osjeća. Jednostavno ideja koja je dobro krenula kao i sama utakmica, s nekih par dobrih stvari, ali pred kraj prvog i početak drugog poluvremena nisu bili dobri”, rekao je Sergej Barbarez nakon utakmice.

sergej barbarez
FOTO: Fena
Sergej Barbarez

A, razlika između BiH i Mađarske…

“To je svjetska klasa, kad vam dođu prvi put pred go i zabiju vam gol”, kazao je selektor Sergej Barbarez. “Bilo je dosta grešaka, ne samo jednog igrača i tu se napravi razlika”, kazao je Barbarez i poručio da “nema šta zamjeriti nijednom igraču”.

Što se tiče formacije koju smo večeras igrali, s četiri igrača pozadi, Barbarez je kazao:

“Bila je opcija da se vratimo u staru formaciju (3-5-2) ako ne bude funkcionisalo. Trebali su samo znak dati da se vratimo u staru formaciju, ali su se oni dobro osjećali jer igraju u svojim klubovima u ovim formacijama”.

reprezentacija bih madjarska
Foto: Fena
Mađarska je zaluženo slavila na Bilinom polju

Nail Omerović je tragičar večeri

Osim još jedne loše predstave, utakmicu protiv Mađara pamtit ćemo još i po lošem debiju Naila Omerovića. Od svog ulaska u igru mladi Omerovića, inače igrač Osijeka, bio je konstantna opasnost po naš gol. Upravo je Omerović, tek što je ušao skrivio i penal iz kojeg su Mađari riješili pitanje pobjednika.

Ovim porazom Zmajevi su vjerovatno ostali bez šansi da se eventualno domognu treće pozicije i borbe za ostanak u najjačem rangu Lige nacija. U A Ligi nacija sada možemo ostati samo da pobijedimo i Njemačku i Nizozemsku, a da Mađarska ne uzme više od boda protiv istih protivnika.

Ligu nacija ćemo okončati u novembru kada ćemo prvo 16. gostovati Njemačkoj, a onda tri dana kasnije u posljednjem kolu ugostiti Nizozemsku.

tabela