Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi problemi

Ko će na tribine: Barbarez odabrao tim protiv Nizozemske i spremio jedno iznenađenje

Foto: NFSBiH

Susret se igra u Eindhovenu od 20 sati i 45 minuta, uz direktan TV prijenos na BHT

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine iznenada se suočila s problemima pred meč Lige nacija protiv Nizozemske koji se igra večeras.

Selektor Sergej Barbarez ostao je bez dvojice defanzivaca, a povrijeđeni Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić napustili su kamp Zmajeva u Eindhovenu.

Direktor Emir Spahić ranije je otkrio da probleme sa visokom temperaturom ima Haris Hajradinović, koji neće konkurisati za večerašnji duel.

Nema ni Hadžikadunića

Osim njega, od igrača koji su u Nizozemskoj, stručni štab neće računati ni na Dennisa Hadžikadunića.

Naime, Barbarez je prijavio ekipu od 23 igrača na koje će računati u večerašnjem duelu na spisku nema stopera HSV-a koji će tako završiti na tribinama.

Barbarez je, na iznenađenje mnogih, odlučio je da u kadar za večerašnji meč uvrsti Adriana Leona Barišića kojeg je pozvao naknadno, a Hadžikadunić je završio na tribinama.

Nije poznato zbog čega je Hadžikadunić izostavljen sa spiska, jer nema informacija da je povrijeđen, a sinoć je odradio trening.

Susret se igra u Eindhovenu od 20 sati i 45 minuta, uz direktan TV prijenos na BHT1

Spisak igrača na koje Barbarez računa protiv Nizozemske:

golmani: Kenan Pirić, Nikola Vasilj, Osman Hadžikić;
odbrana: Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Adrian Leon Barišić, Amar Dedić, Nikola Katić, Dario Šarić, Stjepan Radeljić, Ermin Bičakčić;
vezni red: Ifet Đakovac, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Armin Gigović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Esmir Bajraktarević;
napad: Haris Tabaković, Ermedin Demirović, Edin Džeko.