Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prekinut niz poraza

Kako su selektor i Zmajevi vidjeli utakmicu protiv Mađara: “Nedostajalo je malo hrabrosti”

Foto: Screenshot

“Dobro je da smo osvojili bod, ali se ne smijemo zadovoljiti sa tim. Moramo težiti da dobijamo što više utakmica protiv ovakvih protivnika”

Nogometne reprezentacije Mađarske i Bosne i Hercegovine odigrale su sinoć meč bez golova u drugom kolu A divizije Lige nacije, koj je odigran na “Ferenc Puškaš” areni u Budimpešti.

Selektor Sergej Barbarez prokomentarisao je utakmicu protiv Mađarske, u kojoj je osvojio svoj prvi bod u zvaničnim utakmicama kao selektor.

-Drugačija utakmica od one u Nizozemskoj i od nas je tražila drugačiji pristup. Tražila je od nas veliku borbenost, veliko razmišljanje i veliku hrabrost. Nažalost, malo te hrabrosti nam je nedostajalo u sredini, gdje smo vidjeli šansu da možemo odigrati i iz 2-3 pasa biti opasni po gol protivnika. Probleme koje smo imali, imali smo svojom zaslugom. Par tehničkih grešaka kod prijema lopte, par uzastopnih kornera, što stvori pritisak. Srećom, odbrana je dobro funkcionisala, a i golman Vasilj nas je nekoliko puta bravurozno spasio, kazao je selektor.

Nikola Vasilj je odlično branio i bio jedan od najboljih pojedinaca u našoj selekciji.

-Ja bih istakao našu veliku borbenost koju smo pokazali večeras, pogotovo protiv ekipe kao što je Mađarska i pred njihovom publikom. Defanzivno smo odigrali kompaktno koliko smo mogli. Presretan sam zbog sebe lično i zbog ekipe što smo osvojili ovaj bod. Vidi se da nismo dugo skupa, pogotovo u igri sa loptom, ali vjerujem da će se i to popraviti vremenom.

Prekinut niz poraza

Nikola Katić je vodio veliku borbu sa napadačima Mađarske.

-Dobro je da smo osvojili bod, ali se ne smijemo zadovoljiti sa tim. Moramo težiti da dobijamo što više utakmica protiv ovakvih protivnika. Važno je i da smo prekinuli niz od sedam poraza. Ovo je naša četvrta utakmica sa novim stožerom i novim igračima, ali imamo dobru bazu i na ovome ćemo graditi put. Sretan sam što naredne utakmice igramo konačno pred našim navijačima. Nastojaćemo zadržati stvari koje su bile dobre, popraviti one koje nisu. Nadam se da je ovo početka jednog dobrog niza, rekao je Katić.

Iskustvo Ermina Bičakčića mnogo je značilo ekipi sa mnogo mladih igrača.

-Moja želja je da sa svojim iskustvom pomognem ovoj mladoj ekipi, zajedno sa Edinom i Sejom koji nažalost nije igrao ove dvije utakmice. Očekivalo smo njihovu reakciju nakon poraza od Nizozemske, očekivalo smo agresivnog protivnika i pritisak na zadnju liniju. Mislim da smo odradili dobar posao, nije lako igrati ovdje. Svaki bod diže samopouzdanje, a ja vjerujem da mi imamo još mnogo da pokažemo. Vidi se da tu nedostaje nekog automatizma u igri, ali smo na dobrom putu. Trebamo dosta raditi, riječi su Bičakčića.