Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ostaje trener rijeke

Jakirović o navodima da preuzima Zmajeve: Izjave su izvučene iz konteksta

Sergej Jakirović
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Sergej Jakirović

Iako je selektorski posao čast, Jakirović je zadovoljan u Rijeci i odlučio je ostati na čelu kluba

Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Sergej Jakirović je bio favorit za poziciju selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Međutim, unatoč podršci iz Nogometnog saveza BiH i većeg dijela navijača, Jakirović je objavio da ostaje kao trener Rijeke.

Naglasio je da je najvažnije da je trener Rijeke i da se fokusira na pripreme za novu sezonu. Iako je selektorski posao čast, Jakirović je zadovoljan u Rijeci i odlučio je ostati na čelu kluba.

”Kao prvo, želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrirani. Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome.

Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i, kao što ću uvijek reći. Izbornički posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu. Isto tako, i ovoga puta sam u medijima istaknuo da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne natpise, želio sam se javno očitovati i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu”, odlučio je Jakirović.

Nakon loših rezultata protiv Luksemburga, reprezentacija BiH smijenila je Faruka Hadžibegića i krenula u potragu za novim selektorom.