Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ništa od angažmana

Halilhodžić odagnao sve sumnje da li će preuzeti “Zmajeve”?

halilhodzic zmajevi
Foto: NFSBiH/Arhiv

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon poraza od Islanda najavio je “rezove”, a kazao je i da će se sastati s proslavljenim bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem kojeg mnogi vide kao jedinog čovjeka koji bh. reprezentaciju može vratiti na pravio kolosijek

Nakon što su se pojavile pojedine informacije da je Vahid Halilhodžić glavni kandidat za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, oglasio se i naš proslavljeni trener.

-Iznenađen sam s tim. Vaha nije kandidat i neće biti selektor Bosne i Hercegovine – odmah je ispalio Vahid Halilhodžić za Avaz.

Govorio je i o sada bivšem selektoru Mehi Kodri.

-Malo je neozbiljno. Meho Kodro je došao prije mjesec dana i sada je smijenjen – dodao je Halilhodžić.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojen izvještaj Mehe Kodre sa dvije posljednje kvalifikacione utakmice koje je bh. tim odigrao protiv reprezentacija Lihtenštajna i Islanda u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

-Ugovorom je definisana odredba da ako izvršni organ NSBiH ne usvoji izvještaj selektora, isti se jednostrano raskida. Shodno tome, Komitet za hitnost NSBiH je donio jednoglasnu odluku o raskidu ugovora sa dosadašnjim selektorom „A“ tima – saopćeno je iz NSBiH.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon poraza od Islanda najavio je “rezove”, a kazao je i da će se sastati s proslavljenim bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem kojeg mnogi vide kao jedinog čovjeka koji bh. reprezentaciju može vratiti na pravio kolosijek.