Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kapiten zmajeva

Džeko: Momci su pokazali da su budućnost reprezentacije. Protiv Mađarske mora biti bolje

Foto: Amer Kajmović/FENA

Džeko je kazao kako svaka utakmica donosi nešto novo, nešto pozitivno, ali i negativno

“Nije bilo lako igrati, momci su pokazali da su budućnost reprezentacije”, kazao je za BHRT kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nakon utakmice protiv Njemačke u meču trećeg kola grupe A3 Lige nacija koju su Zmajevi izgubili sa 2:1.

Strijelac za našu reprezentaciju bio je upravo Džeko.

-Sigurno da je bilo dobrih stvari. Bilo je i stvari koje nisu bilo dobre. Pogotovo prva dva kola koja smo primili. Bez obzira koliko je Njemačka jaka, mi moramo bolje reagovati u tim situacijama. Sigurno da je ovo bila velika utakmica za mnoge igrač, kazao je Džeko.

Džeko je kazao kako svaka utakmica donosi nešto novo, nešto pozitivno, ali i negativno.

-Nije lagano igrati ove utakmice. Bio sam i ja nekada mlad. Nekada se ‘odsjeku noge’. Ima grešaka, ali tu su selektor i stručni štab da maksimalno poradimo na tome i da se isprave. Pozitivna je stvar što odmah igramo za tri dana. To je meč protiv Mađarske gdje očekujemo pozitivan rezultat. Treba biti realan da je Njemačka jača, ali protiv Mađarske mora biti bolje.

Istakako je kako je sitiacija takva kakva jeste i da nije lijepo izgubiti, ali je promijenjeno dosta trenera i igrača.

-Ja ne volim pričati o tome šta je bilo. Bilo je neočekivanih poraza, ali iz svega treba nešto naučiti. Mislim da smo sa novim stručnim štabom na dobrom putu. Donijeli su dosta pozitivnih stvari. Mi igrači to moramo pratiti i vjerujem da će rezultati doći.

BiH naredni susret igra 14. oktobra u Zenici protiv Mađarske koji također možete pratiti u programima BHRT-a.