Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

BiH gubi od Njemačke na Bilinom polju, odbrana je dva puta zaspala, Demirović pogodio prečku

bih njemacka
Foto: Pixsell

Minutu prije drugog gola Njemačke, Ermedin Demirović je sjajno istrčao kontru, ali je u završnici umjesto mreže pogodio prečku prečku protivničkog gola

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu trećeg kola Lige nacija. Na Bilinom polju protivnik nam je Njemačka. Nakon prvih 45 minuta Zmajevi gube rezultatom 0:2. Njemačka je povela u 30. minutu golom Deniza Undava, kojem to bio prvi gol u dresu Njemačke. Naša odbrana potpuno je zaboravila Kleindiensta, koji je izašao sam ispred Vasilja, a potom čak vratio loptu Undavu koji je poslao u mrežu.

Odbrana Bosne i Hercegovine nije se proslavila ni u 36. minutu. Ovaj put Undav je zaboravljen, i to je bilo 0:2.

Minutu prije drugog gola Njemačke, Ermedin Demirović je sjajno istrčao kontru, ali je u završnici umjesto mreže pogodio prečku prečku protivničkog gola. Kleindienst je u 32. minuti također bio zatresao mrežu golmana Nikole Vasilja, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

BH Fanatikosi su u 39. minuti izvisili transparent s brojem telefona – 17039, za pozive kojima se prikuplja novčana pomoć za postradale u područjima Hercegovine i Srednje Bosne, a koja su prošle sedmice zahvatile velike poplave i klizišta. Udruženje Pomozi.ba na ulazima u zenički stadion postavilo je kutije za prikupljanje donacija.

BiH: Vasilj, Gazibegović, Kolašinac, Huseibašić, Demirović, Bašić, Gigović, Barišić, Burnić, Katić, Džeko

NJEMAČKA: Nübel; Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstadt; Gross, Andrich, Wirtz, Gnabry, Undav; Kleindienst

U drugom susretu u našoj grupi Mađarska vodi protiv Nizozemske 1:0 golom Sallaija u 32. minutu.