Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Šehić kasni, Cimirot i Zukanović otkazali zbog ozljeda

mehmed-bazdarevic1

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupljaju se na Ilidži tokom dana, a stručni štab predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem prvog dana priprema suočio se sa problemima.

U utakmici kvalifikacija za EURO 2016 s Izraelom neće moći računati na povrijeđene Ervina Zukanovića i Gojka Cimirota.

[pull_quote_right]Reprezentativci BiH će se za susret koji može biti jedan od odlučujućih u borbi za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, u Sarajevu pripremati do petka[/pull_quote_right]

Cimirot, koji je naknadno pozvan, se danas odazvao na okupljanje, ali je fudbaler Sarajeva nedugo zatim napustio hotel “Hercegovina”, nakon što je lječnički tim ustanovio da zbog povrede ne može konkurisati za tim.

“Nažalost, otpala su nam dva igrača. Tokom dana očekujem da 21 fudbaler bude sa nama. Kasnit će golman Ibrahim Šehić koji će nam se zbog klupskih obaveza priključiti naknadno. Imat ćemo prvi trening danas. Moramo raditi ozbiljno i dobro. Moramo stvoriti atmosferu i sve uslove za dobar rad, kako bismo u konačnici u meču sa Izraelom došli do cilja“, rekao je Baždarević, koji je sa nekolicinom reprezentativaca danas prisustvovao Izboru najboljeg fudbalera Premijer lige BiH održanog u organizaciji Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

 

Reprezentativci BiH će se za susret, koji može biti jedan od odlučujućih u borbi za plasman na naredno Evropsko prvenstvo, u Sarajevu pripremati do petka. Potom, u subotu i nedjelju imat će slobodne dane, a od ponedjeljka spremat će se u Trening kampu N/FS BiH u Zenici, gdje će im se priključiti Stojan Vranješ i Semir Štilić.

Utakmica šestog kola grupe “B” kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se 12. juna na stadionu “Bilino polje” u 20:45 sati. Na tabeli poslije pet kola vodi Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez bodova.