Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

selektor zmajeva

Barbarez prekrižio pet igrača s prethodnog okupljanja: “Nećemo više trpjeti neke stvari”

Foto: Almir Razić/FENA

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 11. oktobra u Zenici očekuje duel protiv selekcije Njemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez objavio je danas spisak igrača za oktobarke mečeve Lige nacija protiv Njemačke i Mađarske.

Na njemu nema pet igrača s prethodnog okupljanja. Osim Anela Ahmedhodžića, na spisku nisu Kenan Pirić, Dennis Hadžikadunić, Dal Varešanović i Rade Krunić.

Barbarez je objasnio odluku da ne pozove Hadžikadunića i Krunića.

-Nećemo više trpjeti neke stvari. S Denisom kompletan stručni štab nije bio zadovoljan što se tiče terena. Onda dolaze stvari koje nećemo trpjeti. Te izjave od majke, oca, menadžera. Toga više neće biti. Na takve stvari igrači moraju utjecati. Hajde što se tiče nas, ali što se tiče kolega… to ne dolazi u obzir više!

Foto: Almir Razić/FENA

Mi nismo bili zadovoljni Denisom, nismo bili zadovoljni s Radetom. To su stvari o kojima mi razmišljamo. Ovo je odluka za reprezentaciju.

Jedino se Haris Hajradinović udostojio da me kontaktira i ispriča svoju stranu priče – rekao je Barbarez.

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 11. oktobra u Zenici očekuje duel protiv selekcije Njemačke, a tri dana kasnije protiv Mađarske.

Na Barbarezovom spiski nalaze se sljedeća 23 igrača:

golmani: Nikola Vasilj, Osman Hadžikić i Martin Zlomislić;

odbrana: Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Jusuf Gazibegović, Amar Dedić, Stjepan Radeljić, Adrian Leon Barišić i Nihad Mujakić;

Foto: Almir Razić/FENA

vezni red: Armin Gigović, Ivan Bašić, Benjamin Tahirović, Dario Šarić, Haris Hajradinović, Denis Huseinbašić, Dženis Burnić, Ifet Đakovac i Esmir Bajraktarević;

napadači: Edin Džeko, Ermedin Demirović i Haris Tabaković.