Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga nacija

Barbarez: Nisam zadovoljan Hadžikadunićevim treningom, Ahmedhodžić se nije javio Spahiću

reprezentacija bih
Foto: NSBiH

Podsjetimo, susret između Mađarske i Bosne i Hercegovine na rasporedu je u utorak, 10. septembra, od 20:45 na “Puskas Areni” u Budimpešti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u utorak, 10. septembra, od 20:45 na “Puskas Areni” u Budimpešti odmjeriti snage s reprezentacijom Mađarske.

Nakon teškog poraza u Eindhovenu od Nizozemske (5:2) u okviru prvog kola UEFA Lige nacija, naš nacionalni fudbalski tim će odigrati utakmicu drugog kola protiv učesnika ovogodišnjeg UEFA Evropskog prvenstva.

Tim povodom je održana konferencija za medije na kojoj se javnosti obratio Sergej Barbarez, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Najvažnije je da imamo neku svoju ideju, bez obzira s kim igramo, odnosno neki pravac koji želimo da nastavimo i stvorimo. Sve reprezentacije žele da imaju svoje lice. Naravno da ima stvari o kojima ćemo voditi računa kada igramo protiv Mađarske, jer su dobra reprezentacija i zaslužuju ogroman respekt. Mađarska je sigurno bolja od nas. Iskustvo i stvaranje ekipe je važan segment u ovoj utakmici”, istaknuo je Barbarez na početku konferencije.

Na pitanje novinara kako su Zmajevi preboljeli težak poraz od Holandije (2:5), selektor je kazao da ima problem sa izrazom “težak poraz”.

“Taj izraz ‘težak poraz’, imam problem s tim.”, kazao je Barbarez.

“Svaka reprezentacija imat će problema s Nizozemskom. Stoji da nismo zadovoljni u tom segmentu. Falilo je neke agresivnosti, neke hrabrosti. Ovo što padaju golovi iz individualnih grešaka, to se dešava u sportu, da nema tih grešaka svaka bi utakmica bila 0:0. Borimo se protiv toga, ali falila je agresivnost i voljni momenat”, rekao je Barbarez.

“Pametan trener”

S obzirom da je selektor Mađarske oprezno govorio o ulogama favorita u sutrašnjem duelu, Barbarez je bio vrlo jasan po tom pitanju.

“Odmah znate da je pametan trener. Iz kojeg god ugla gledate naše mjesto, gdje smo i šta smo i zašto smo došli i zbog čega smo tu, sve to stoji. Oni su igrali zadnje Evropsko prvenstvo i mene su oduševili igrom, trčkačkim segmentom, imaju momke koji igraju u velikim klubovima. U svakom segmentu su veliki favoriti”, bio je iskren Barbarez.

Barbarez je potom odgovorio na pitanje o Dennisu Hadžikaduniću, odnosno zašto je izostavljen iz rostera za utakmicu protiv Nizozemske, te Anelu Ahmedhodžiću koji je zbog povrede napustio pripreme reprezentacije.

“Nisam bio zadovoljan Hadžikadunićevim treningom i pristupom, a vidjet ćemo sutra da li će biti u kadru. Dvojica igrača moraju otpasti i izabrat ćemo 23 igrača. S Ahmedhodžićem se nismo čuli. Očekivao sam od njega da se javi, direktor Spahić ga je kontaktirao, ali nije se javio. Gledamo na to bez nervoze, nikakav problem”, rekao je Barbarez.

Na kraju se javnosti obratio i defanzivac našeg nacionalnog tima Nikola Katić.

“Analizirali smo, bilo je dosta grešaka i timskih i individualnih, ali odmah nakon utakmice smo se bacili na posao. Dosta smo razgovarali, gledali to, a na ovoj razini se mora brzo učiti. Spremni smo i pokušat ćemo greške svesti na minimum”, kazao je Katić.

Podsjetimo, susret između Mađarske i Bosne i Hercegovine na rasporedu je u utorak, 10. septembra, od 20:45 na “Puskas Areni” u Budimpešti. Direktan TV prijenos utakmice možete pratiti na BHT1.