Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor reprezentacije BiH

Barbarez: Da ne ulazim u detalje, možda i bude neko iznenađenje na terenu što se taktike tiče

Foto: Almir Razić/FENA

Sigurno nam je veliki adut naša publika i ovo što je prepoznatljivo kako radimo. Nadamo se dobroj atmosferi i vidjet ćemo kako će to završiti”, kazao je Barbarez.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na zeničkom stadionu Bilino polje dočekuje reprezentaciju Njemačke u susretu 3. kola Lige nacija.

Sve ide po planu

Selektor bh. tima Sergej Barbarez na današnjoj pres-konfrenciji je kazao da pripeme teku po planu, te da stručni štab analizira igru protivnika i priprema taktiku.

“Ide utakmica, priprema, analiza, dosta vremena provodimo ispred tv-a, video panela, idemo u detalje. Spremljen je plan kako se želi igrati, kao i plan B, ali opet sve zavisi od razvoja situacije na terenu. Da ne ulazim u neke detalje, možda i neko iznenađenje bude na terenu što se tiče taktike”, kazao je Barbarez.

Navodi da su Nijemci dominantni i da će imati imati pritisak, kao i u susretu protiv Nizozemske, te da neće mijenjati svoju igru ni protiv bh. tima.

“Individualna kvaliteta će mnogo značiti i sa njihove i sa naše strane. Kažem momcima, nije važno imati duel, nego imati volju da se taj duel dobije. Ta razlika odlučuje sutra utakmicu, željeti dobiti duel i ako budemo dobri u tom segmentu, možemo izvući nešto pozitivno”, kazao je Barbarez.

Njemačka ima širinu

Najavljeno je da će Nijemci u Zenici nastupiti s izmijeninim sastavom, ali po selektoru “to ne igra neku ulogu”.

“Njemačka reprezentacija ima širinu igrača, bez obzira jesu li debitanti ili nisu, ili su igrali malo. Ne osvrćemo se na to. Koncentracija je puna na našu igru i na naš plan, da tu utakmicu odigramo kako treba. Suludo je razmišljati o njima, jer znamo šta mogu, a šta ne mogu”, kazao je Barbarez.

Nada se da će sutra pred domaćom publikom ostvariti sve kako su zamislili i kako žele.

“Atmosfera je jako dobra, konačno igramo kući. Sigurno nam je veliki adut naša publika i ovo što je prepoznatljivo kako radimo. Nadamo se dobroj atmosferi i vidjet ćemo kako će to završiti”, kazao je Barbarez.