Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zimić najkorisniji igrač kola košarkaške Lige 10 BiH

kk kakanj333

Prvotimac Kaknja Emir Zimić najkorisniji je igrač 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Centar viceprvaka BiH vodio je u subotu svoj tim do važnog trijumfa nad Zrinjskim i pri tom zabilježio double-double učinak.

Za 26 minuta koliko je proveo na terenu, upisao je 18 poena, 16 skokova, dvije asistencije i dvije blokade, te je na kraju ima valorizaciju od 33 indeksna poena, koja mu je i donijela titulu MVP igrača kola.

Najefikasniji u ovom kolu bio je igrač Bošnjaka, Mujo Tuljković, koji je u meču protiv Sparsa ubacio 27 poena. Uz njega tu su Franko Kaštropil iz Širokog, koji je postigao 22 i mladi Ibrahim Durmo iz Sparsa koji je upisao 21 poen.

Kada su u pitanju skokovi, u ovom kolu najbolji je bio Zimić koji je zabilježio 16 skokova. Odmah za njim su Ivan Karačić iz Širokog sa 12, te Durmo koji je upisao 11 skokova.

Najbolji asistent 14. kola Lige 10 je Zlatko Jovanović iz Sparsa, koji je u Hadžićima zabilježio devet asistencija. Jan Močnik iz Širokog je upisao osam asistencija, isto kao i mladi bh. reprezentativac iz redova Leotara, Milan Lužaić.

Nakon 14 odigranih kola, najkorisniji igrač dosadašnjeg dijela prvenstva je Draško Knežević iz Zrinjskog, a odmah za njim su prvotimac Leotara Bojan Pelkić, te član Mladosti iz Mrkonjić-Grada Bojan Stanojević, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.