Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zatvoren teniski turnir “Open RCT Barcelona – 1899 – Sarajevo 2024”

Foto: TK Tenis Pro

U ženskoj konkureciji pobjedu je odnijela bh. teniserka Tea Kovačević koja je u finalu savladala Poljakinju Oliwiu Sybicku rezultatom 6:1, 6:1

Finalnim mečevima u muškoj i ženskoj konkurenciji zavrešen je 28. međunarodni turnir “Open RCT Barcelona 1899 – Sarajevo 2024” – Memorijal Namik Terzimehić, J.A. Samaranch, J.M. Tintore.

U muškoj konkurenciji slavio je Slovenac Mark Bećirović Novak koji je u finalu bio bolji od Kaloyna Shikova iz Bugarske sa 6:3, 6:4.

U ženskoj konkureciji pobjedu je odnijela bh. teniserka Tea Kovačević koja je u finalu savladala Poljakinju Oliwiu Sybicku rezultatom 6:1, 6:1.

Dan ranije odigrano je finale u igri parova. Kod tenisera slavili su prvi nosioci turnira, srbijanska kombinacija Marko Savija i Luka Ćeramilac koji su bili bolji od drugih nosilaca turnira, Italijana Alessandra Maina i Niccole Satte rezultatom 6:4, 6:2.

U ženskoj konkurenciji slavile je bugarsko – hrvatska kombinacija Nika Cakaurin i Valeria Garnevska savladavši bosansko – srbijansku kombinaciju Edu-Laru Šaćirović i Ninu Tepić rezultatom 6:3, 7:6/2, saopćeno je iz TK Tenis Pro.