Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Unkić: Želimo proljetni dio sezone završiti bez poraza

horozovic_jedinstvo_gorazde

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa večeras u Goraždu igraju zaostalu utakmicu 21. kola Premijer lige BiH.

Trener Jasmin Unkić kaže da unatoč bolesti i ozljedama četiri igračice ne razmišlja ni o čemu drugom osim o pobjedi.

– Bolesna je Dea Vuković dok su lakše ozljeđene Marijana Sorak, Neira Midžić i Matea Šumelj. Međutim, sve su željele krenuti na put i igrat će koliko bude trebalo. I pored toga, ne razmišljam ni o čemu drugom osim o pobjedi, jer želimo proljetni dio sezone okončati bez poraza – kaže Unkić za Fenu.

Tuzlanke su u prethodnih devet utakmica ostvarile osam pobjeda, dok su s Grudama remizirale. U prvom dijelu prvenstva u Tuzli su pobijedile ekipu Goražda rezultatom 46:13, pa s puno optimizma očekuju i večerašnju utakmicu u dvorani „Mirsad Hurić“.

Što se tiče završnice Kupa BiH, Unkić kaže da se ekipa priprema u nadi da će završnica biti organizirana u Zavidovićima.

– Igračicama sam parafrazirao onu Titovu misao: „Pripremajmo se kao da će sutra biti rat, a radimo kao da će mir trajati vječito“. Nešto slično sam rekao i kada je završnica Kupa BiH u pitanju, jer smo svoje planove podredili osvajanju trofeja u ovom takmičenju. Bilo bi šteta za ove djevojke, ali i za rukomet u cjelini, da se završnica ne održi – zaključio je Unkić.

Utakmica Goražde – Jedinstvo AtlasRelax igra se večeras od 19 sati.