Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

U dvoboju za prvo mjesto u grupi Španjolke savladale Srbiju

Foto: X

Španija i Srbija su izborile četvrtfinale kao prva i druga ekipa grupe A

U dvoboju za prvo mjesto u grupi A olimpijskog turnira košarkašice su u Lilleu pobijedile Srbiju sa 70:62, dok je u utakmici za treće mjesto Kina bila bolja od Portorika sa 80:58 i time vjerovatno izborila mjesto u četvrtfinalu kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Španija i Srbija su izborile četvrtfinale kao prva i druga ekipa grupe A, a Kina će svoju sudbinu doznati u nedjelju, kad su na rasporedu utakmice posljednjeg kola u preostale dvije grupe. će pozicija u četvrtfinale ući reprezentacije u preostalim grupama.

U grupi B nastup u četvrtfinalu osigurala je Francuska koja će u zadnjem kolu igrati protiv Australije, do će Nigerija igrati protiv Kanade. Francuska u zadnje kolo ulazi s učinkom 2:0, Nigerija i Australija imaju 1:1, a Kanada 0:2.

U grupi C će utakmicu za prvo mjesto igrati američke i njemačke košarkašice, dok će Belgija i Japan igrati za treće mjesto. Ali, kako reprezentacije Belgije i Japana imaju loš koš-količnik uoči zadnjeg kola, teško je vjerovati da će pobjednička ekipa ostvariti tako uvjerljivu pobjedu da u konačnici bude bolja o Kine.