Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Savski cvijet"

U Brčkom tradicionalni Multietnički brzopotezni šahovski turnir

brcko sah turnir
Foto: Fena

Na turniru učestvuje 20 takmičara iz Brčkog, odnosno BiH i Hrvatske

Gradonačelnik Brčko Distrikta Zijad Nišić danas je otvorio tradicionalni Multietnički brzopotezni šahovski turnir koji se u Brčkom održava u okviru manifestacije „Savski cvijet“, a u organizaciji Udruženja penzionera distrikta Brčko.

-Ovo je 23. multietnički turnir koji daje jednu posebnu poruku inkluzije i zajedništva. Naši gosti su iz okruženja uglavnom oni koji žive uz Savu, Drinu i Majevicu i ovo je jedna dobra poruka treće generacije, zlatne dobi, da se trebamo družiti i da treba da unapređujemo i našu lokalnu zajednicu, ali i državu BiH – istakao je ovom prilikom Nišić.

Turnir se igra prema „švajcarskom sistemu“ u sedam kola, sa tempom igre od 15 minuta po igraču. Na turniru učestvuje 20 takmičara iz Brčkog, odnosno BiH i Hrvatske.

-Šah je i rekreacija i sport i filozofija i odlično mjesto i razlog za druženje. Ono što je zanimljivo je da je među učesnicima i jedna žena. Šah pripada i ljepšem polu i one imaju odličan uspjeh i u ovom sportu – istakao je Nišić.

Turniru kao sudije prisustvuju FIDE majstor Sandro Mikanović uz pomoćnika Cviku Todorovića koji će obezbijediti pravično i profesionalno vođenje turnira. Za prvih pet plasiranih igrača predviđene su novčane nagrade u iznosu od 150, 100, 80, 60 i 40 KM, dok je za sve učesnike obezbijeđena zakuska uz druženje i razmjenu iskustava.