Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuka u Madridu završio kao posljednji

amel tuka madrid
FOTO: Screenshot

Nažalost, nije uspio popraviti vrijeme od 1:47.30. Bio je pola sekunde sporiji

Amel Tuka definitivno nije u formi u kakvoj smo ga navikli gledati prije nekoliko godina.

To je potvrdio i njegov nastup na Srebrenom atletskom mitingu u Madridu.

Utrku na 800 metara Tuka je završio na posljednjem mjestu, s vremenom 1:47.83. No, ovaj rezultat i nije veliko iznenađenje s obzirom da je naš atletičar prije utrke govorio kako je zbog problema s ozljedom propustio mnogo trka.

“Kao i svake godine u Madridu, i sutra očekujem jednu brzu trku uz veoma jaku konkurenciju. Zbog malih problema koje sam imao sa stopalom, morao sam preskočiti mnoge trke na početku sezone koje bi mi pomogle da uđem u svoju top formu. Tako da sada prolazim kroz taj period i svjestan sam toga”, kazao je naš najbolji atletičar prije utrke u španskoj prijestonici.

Pobjednik trke bio je Gabriel Tual iz Francuske s vremenom 1:44.46, drugo mjesto je zauzeo Cornelius Tuwei, a treći je bio Adrian Ben.

Podsjećamo, Tuka je 2015. i 2016. godine trijumfovao na ovom mitingu u španskoj prijestolnici, a pred večerašnju trku izjavio je da bi bio zadovoljan najboljim vremenom sezone.

Nažalost, nije uspio popraviti vrijeme od 1:47.30. Bio je pola sekunde sporiji. Tuka je ove sezone najbrže trčao na mitingu u češkom gradu Ostrava, gdje je 27. juna trčao 1:47.30, dok je najbolje ovosezonsko vrijeme u dvorani ostvario u 22. februaru u Madridu, kada je 800 metara istrčao za 1:46.89.