Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OI Pariz

Svjetski prvak eliminisan, Francuska ide u finale

francuska njemacka oi
Foto: FIBA

Košarkaši Njemačke su imali ogromne probleme u fazi napada

Olimpijske igre ulaze u samu završnicu. Danas su na rasporedu dva polufinalna duela u muškoj košarci. U prvom polufinalnom duelu sastali su se domaćin Francuska i Njemačka a na kraju je slavila reprezentacija Francuske.

Prva četvrtina pripala je Njemačkoj koja je odlično otvorila utakmicu i imala prednost od 12:2. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 25:18 u korist Njemačke. U drugoj četvrtini se bude Francuzi, to je bio period sa vrlo malo poena. Dozvolili su Njemačkoj da ubaci samo 8 poena i pripala im je druga četvrtina (15:8). Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 33:33.

Francuzi nastavljaju sa boljom igrom i u 3. četvrtini i pred posljednjih 10 minuta susreta ulaze sa prednošću od +6 (56:50).

Košarkaši Njemačke su imali ogromne probleme u fazi napada. Francuska je sedam minuta prije kraja imala +13. Izjednačena 4. četvrtina, Francuzi su imali prednost +6 na minut i 35 sekundi do kraja. Na 38 sekundi do kraja, Njemačka dolazi na -2. Nisu imali snage za preokret do kraja te je Francuska slavila rezultatom 73:69.

Najefikasniji igrači Francuske bili su Yabusele (17 poena) i Cordinier (16 poena), dok je kod Njemačke najefikasniji bio Schroder (18 poena).