Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubjedljiv trijumf

Srbija slavila protiv Grčke u posljednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre

jokic srbija
FOTO: Pixsell

Na Olimpijskim igrama, Srbija će se takmičiti u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i Portorikom, dok će Grčka imati za protivnike Španiju, Australiju i Kanadu

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je nad Grčkom rezultatom 94:72 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

Utakmica je odigrana u prepunoj Beogradskoj areni, a izabranici Svetislava Pešića su rutinski kontrolisali igru protiv tima Vassilisa Spanoulisa koji večeras nije bio u punom sastavu.

Srbija je od samog početka meča imala prednost i uspješno ju je povećavala kroz svaku četvrtinu. Posebno su se istakli u preciznosti šuta za tri poena, ubacivši 12 trojki iz 27 pokušaja.

Najbolji u timu Srbije bili su kapiten Bogdan Bogdanović sa 19 poena i Nikola Jokić sa 16 poena, dok je Filip Petrušev dodao 15 poena. Sa druge strane, Giannis Antetokounmpo bio je najefikasniji u ekipi Grčke sa 17 poena.

Na Olimpijskim igrama, Srbija će se takmičiti u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i Portorikom, dok će Grčka imati za protivnike Španiju, Australiju i Kanadu.