Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euroliga

Spektakularan okršaj Partizana i Reala u sjeni tragedije u Beogradu

real

Četvrta utakmica euroligaške play-off serije između Partizana i madridskog Reala igra se večeras (20.30 sati) u beogradskoj Štark Areni, gdje je prije dvije večeri odigran i treći meč.

Trenutno je beogradski tim u prednosti (2-1), još jedna pobjeda mu nedostaje za plasman na Final Four u Kaunasu, dok bi Kraljevi, za koje nastupa naš Džanan Musa, eventualnim trijumfom osigurali igranje petog meča u svojoj dvorani.

Mathias Lessort se vraća u ekipu Partizana nakon suspenzije, ali osim kapitena Kevina Puntera, koji ima još jedan meč kazne, neće biti ni Alekse Avramovića. S druge strane, Real će biti jači za Gabriela Decka.

Pominjalo se i odlaganje utakmice zbog tragedije u beogradskoj školi “Vladislav Ribnikar”, ali trener Partizana Željko Obradović ističe da bi problem predstavljao termin.

“Svi smo bili u nevjerici kada smo čuli vijest. Izjavljujem saučešće svim porodicama, velika tragedija. Ne znam šta da kažem oko odlaganja, problem je termin. Kada bi mogli da igramo? Real ima obaveze, sve to bi dovelo do neverovatnih pomjeranja”, izjavio je Obradović.

Utakmica će početi minutom šutnje, a neće biti muzike, ni spektakla, kao u trećem meču.

Večeras se igra i četvrti meč između Maccabija i Monaca (20 sati), pred bučnom izraelskom publikom u Tel Avivu. Sastav iz Kneževine ima prednost od 2-1.