Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

okršaj u Mejdanu

Sloboda i Bosna u borbi za plasman na final four Kupa “Mirze Delibašić”

l_ba3050d25c4ef1b14944f6a67834d619

Trener Nedim Džemić na raspolaganju ima sve igrače, a jedino kapiten Đorđe Lelić ima manjih problema sa povredom

Košarkaši tuzlanske Slobode i sarajevske Bosne u srijedu od 19 sati u dvorani Mejdan igrat će finalni susret Kupa sistema A. Pobjednik će se plasirati na final four Kupa “Mirza Delibašić”.

– Prošle godine smo osvojili naslov pobjednika Kupa Sistema A. Meni je lično drago što se Bosna vraća na košarkašku scenu i da grad Sarajevo zaslužuje da ima veliki klub sa tradicijom evropskog prvaka. Naše je da pokušamo odbraniti titulu od prošle godine Kupa sistema A i mislim da će biti dobra košarkaška predstava. I u Slobodi i u Bosni ima i sadašnjih i bivših bh.reprezentativaca i kvalitetnih igrača i ne sumnjam da utakmica neće biti na nivou – izjavi oje presjednik kluba Aid Berbić na pres-konferenciji.

Ističe da je Bosna trenutno u boljoj takmičarskoj formi, a Sloboda u određenoj rezultatskoj krizi, ali se nada da će protiv Bosne odigrati maksimalno i pružiti što bolju igru. Pozvao je navijače da dođu u Mejdan i podrže ih u ovom susretu.

Trener Nedim Džemić na raspolaganju ima sve igrače, a jedino kapiten Đorđe Lelić ima manjih problema sa povredom.

– Čast i privilegija je biti sudionik sutrašnje utakmice u kojoj se sastaju, uz dužno poštovanje prema svima, ali ako gledamo historiju i tradiciju, dva naša najveća kluba. Raduje nas da je Bosna ponovo tu, ponovo u vrhu, bit ću slobodan da kažem da su u najboljoj takmičarskoj formi. Igrali smo već jednu utakmicu, uspjeli smo ih pobijediti i s pravom očekujemo pobjedu, iako su oni na papiru možda i favoriti. Molim sve iskrene ljubitelje Slobode da ne propuste utakmicu, da naša Sloboda ponovo izbori final – four Kupa “Mirza Delibašić”. Možda će ovo biti i prekretnica sezone za nas. Obećavamo da ćemo svi dati maksimum – kaže Džemić.

Final four Kupa “Mirza Delibašić” igrat će se 18. i 19. februara, a grad domaćin završnice još nije određen.