Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cincinnati

Sinner protiv Tiafoea, Sabalenka protiv Pegule

jannik sinner
FOTO: Screenshot
Jannik Sinner

Za Sinnera će ovo biti prilika da osvoji svoj 15. naslov u karijeri, dok će Tiafoe nastojati osvojiti svoj prvi trofej iz serije Masters

Okončani su polufinalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji na ATP, odnosno WTA Masters turniru u američkom Cincinnatiju.

Italijan Jannik Sinner, trenutno najbolji teniser na svijetu, izborio je finale nakon dramatične pobjede nad Nijemcem Alexanderom Zverevom sa 2:1 u setovima (7:6(9), 5:7, 7:6(4)). S druge strane, Amerikanac Frances Tiafoe je osigurao svoje prvo finale na turnirima iz Masters serije pobjedom nad Dancem Holgerom Runeom sa također 2:1 u setovima (4:6, 6:1, 7:6(4)).

Za Sinnera će ovo biti prilika da osvoji svoj 15. naslov u karijeri, dok će Tiafoe nastojati osvojiti svoj prvi trofej iz serije Masters. Njihov meč je na rasporedu večeras od 00:00 po našem vremenu.

U ženskom dijelu turnira, u finale su se plasirale Bjeloruskinja Aryna Sabalenka i Amerikanka Jessica Pegula. Sabalenka je u polufinalu nadigrala prvu teniserku svijeta, Poljakinju Igu Swiatek, rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), dok je Pegula bila uspješnija od španske teniserke Paule Badose sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3).

Duel Bjeloruskinje i domaće teniserke na rasporedu je večeras od 21:00.