Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Američka gimnastičarka

Simone Biles ostavila bolna sjećanja na Tokio iza sebe i osvojila zlato u Parizu

Foto: Screenshot/X

U utorak, čim je Biles završila svoj preskok, znala je da je Amerikankama suđeno ponovno potvrditi svoju gimnastičku nadmoć na najvećoj svjetskoj pozornici

Američka gimnastičarka Simone Biles drugačija je osoba od one koja se iznenada povukla s Igara u Tokiju prije tri godine zbog mentalne krize, rekle su njezine kolegice, a to se pokazalo dok je u utorak vodila SAD do timske zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Biles je rekla da je nisu proganjala sjećanja na njeno burno vrijeme u Tokiju i da se ubrzo vinula visoko kad je izvela Cheng preskok koji je pomogao da se SAD pređu u vodstvo kojeg neće ispustiti.

-Nakon što sam završila sa preskokom osjetila sam olakšanje. Nije bilo povratnih sjećanja ili bilo čega – rekla je Biles na prepunoj konferenciji za novinare.

Odustajanje u Tokiju

Kad je Biles iznenada odustala od finala olimpijskog tima u Tokiju nakon što se osjećala dezorijentirano dok je izvodila preskok, njezine kolegice iz SAD-a morale su se brzo okrenuti planu B i završile su s razočaravajućim srebrom.

U utorak, čim je Biles završila svoj preskok, znala je da je Amerikankama suđeno ponovno potvrditi svoju gimnastičku nadmoć na najvećoj svjetskoj pozornici.

-Čim sam doskočila, rekla sam, o da, definitivno ćemo ovo učiniti – izjavila je.

Njena kolegica iz reprezentacije i bliska prijateljica Jordan Chiles rekla je da je i njoj laknulo.

-Mislila sam aleluja, bez povratnih sjećanja, bez ičega – rekla je Chiles kroz smijeh.

Od tada je veteranska ekipa radosno slavila međusobna postignuća dok su se probijale kroz četiri rotacije u Bercy Areni, na kraju s lakoćom nadmašivši osvajača srebrne medalje Italiju za gotovo šest bodova. Brazil je završio s bronzom.