Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York

Sabalenka i Pegula finalistkinje US Opena

sabalenka pegula
Foto: Screenshot/ YouTube
Arhiva

Pegula je na kraju savladala Čehinju Karolinu Muchovu, dok je druga igračica svijeta Sabalenka za 90 minuta igre eliminirala domaću teniserku Emmu Navarro

Američka teniserka Jessica Pegula, šesta nositeljica US Opena, nakon teške borbe prvi put u karijeri izborila je finale na posljednjem Grand Slam turniru sezone. Za naslov će se boriti s prvom favoritkinjom, Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom, koja će drugi put zaredom igrati u finalu Flushing Meadowsa.

Nakon poražavajućeg starta u polufinalnom dvoboju, Pegula je na kraju savladala Čehinju Karolinu Muchovu sa 1:6, 6:4, 6:2, dok je druga igračica svijeta Sabalenka za 90 minuta igre eliminirala domaću teniserku Emmu Navarro 6:3 i 7:6 (2).

Tridesetogodišnja Pegula bila je u zaostatku – 1:6, 0:2 i 30:40, ali je zatim napravila sjajan preokret i nakon dva sata i 12 minuta igre slavila najveću pobjedu u karijeri.

-Htjela sam briznuti u plač. Bilo mi je jako neugodno jer me protivnica toliko uništavala na terenu. Ne znam kako sam uspjela preokrenuti ovaj meč – kazala je Pegula.

Za nju su na tribinama glasno navijali njena braća i sestre te otac, 73-godišnji milijarder Terrence Pegula. Otac, koji je svoje milijarde zaradio na nafti i plinu, jedan je od 400 najbogatijih ljudi na svijetu prema Forbesu, a posjeduje i veliko sportsko carstvo, uključujući NFL Buffalo Bills i NHL Buffalo Sabres.

-Jako sam sretna što ovaj trenutak mogu podijeliti s njima – rekla je Pegula svojoj porodici nakon pobjede.

Kao i prošle godine, Sabalenku će u finalu učekuje Amerikanka. Tada je u tri seta izgubila od miljenice publike Coco Gauff, koja je ove godine završila nastup u osmini finala.

Bjeloruskinja se četvrti put plasirala u finale nekog od turnira velike četvorke, a dosad je dva puta osvojila Australian Open.

Bjeloruskinja je servirala za pobjedu kod 5:4 u drugom setu, ali nije uspjela završiti meč. Sabalenka je u nastavku pokazala zašto je u svjetskom vrhu i privela meč kraju.

Navarro se prvi put plasirala među četiri najbolja igračice na Grand Slam turniru, a u New Yorku je pobijedila i braniteljicu naslova, sunarodnjakinju Gauff, prenosi STA.