Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

olimpijske igre

Rukometaši Njemačke savladali Sloveniju, Hrvatska protiv Španije na “biti ili ne biti”

njemacka rukomet
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Njemačka je tako osvojila prvo mjesto u grupi s osam bodova, četiri pobjede i jednim porazom kojega je pretrpjela od Hrvatske

Njemačka muška rukometna reprezentacija osigurala je prvo mjesto u grupi A na Olimpijskim igrama nakon što je u susretu posljednjeg 5. kola svladala Sloveniju sa 36:29 (23:14).

Kai Haefner je predvodio Njemačku sa sedam golova i stopostotnim učinkom, šest je dodao Sebastian Heymann, dok je Kristjan Horžen bio najefikasniji kod Slovenije sa sedam golova.

Njemačka je tako osvojila prvo mjesto u grupi s osam bodova, četiri pobjede i jednim porazom kojega je pretrpjela od Hrvatske pa će u četvrtfinalu igrati protiv četvrte ekipe iz grupe B, a to će biti bolji iz dvoboja Francuska – Mađarska koji je upravo u toku.

Slovenija je ostala druga na šest bodova, koliko ima i Švedska koja je ranije u nedjelju očekivano svladala. Te tri reprezentacije osigurale su i četvrtfinale, a ko će im se pridružiti bit će poznato nakon dvoboja Hrvatske i Španije koji počinje u 21 sat. Trenutno obje reprezentacije imaju po četiri boda te će pobjednik osigurati četvrtfinale, a ukoliko utakmica završi neodlučeno proći će Španija jer ima bolju razliku pogodaka.

U slučaju španske pobjede, Španci će završiti na trećem mjestu u skupini dok će Švedska pasti na četvrto mjesto, dok Hrvatska takmičenje u grupi ne može završiti na boljoj poziciji od četvrte, a to znači da bi u eventualnom četvrtfinalu igrala protiv pobjednika grupe B. To će biti bolji iz ogleda Danska – Norveška koji se igra od 19 sati s tim da je Danskoj za prvo mjesto dovoljan i bod.